Home Om Karaten
Om Karaten

Karate kan oversættes til "tom hånd" og er en japansk kampsport der antageligt stammer fra Ryukyu-øerne, hvoraf den største og mest kendte er Okinawa. Karate består overvejende af slag, spark og blokeringer; men afhængig af stilart indgår der også varierende grader af kast, holdegreb og låse.

Før omkr. 1930'erne var det almindeligt at skrive karate med tegnene 唐手 (kan også udtales tode), der betyder "kinesisk hånd", eller mere specifikt "tang hånd" med reference til det kinesiske dynasti Tang-dynastiet (618-907 e.Kr.).

Med introduktionen af karate til selve Japan, blev det mere almindeligt at bruge den nuværende stavemåde. Det blev også besluttet at det officielle navn er karate-do (空手道), der signalerer en moderne budo, som judo og kendo. Dette (karate-do) kan oversættes fra japansk til "Den tomme hånds vej".

I dag bruges ordet karate også ofte om stilarter med oprindelse i andre lande. Man kan opstille 3 måder at definere karate på, med faldende grad af specificitet.

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 Næste > Sidste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

MenuHovedMenu

MenuBilleder
MenuArkiv

Følg os på Facebook

CSKK Facebook Side
CSKKs mange arrangementer ligger nu på vores offcielle Facebook side!
Gruppebilleder og andre mere specielle billeder, i høj opløsning, fra CSKKs mange arrangementer, er nogle gange at finde under Billedpakker, hurtigt, nemt og i en lille smart pakke, her ..
Charlottenlund Shotokan Karate Klub er medlem af D.Kar.F, DKA & JKS
- Copyright © 2008 CSKK.DK -